Maria are 54 de ani, mai are până când iese la pensie. Are ceva teren la țară unde cultivă pepeni, apoi vine și îi vinde la piață. În week-end au venit peste ea trei bărbați și….Ce a urmat te va lăsa cu gura căscată!

Luni dimineața, în jurul orei 9.00, pe un soare care începuse deja să înțepe pielea, Maria Bugă vindea pepeni, chiar avea clienți, cu o privire încețoșată de lacrimi. Vadul este bun, clienții, buni,… ce o fi având femeia?

„Am șase hectare arendate la Amara, le cultiv cu pepeni și vând produsele în Piața Sudului. La noi s-au închis fabricile și trăim din agricultură, până ieșim la pensie. Eu am 54 de ani, mai am de așteptat…

Loading...

De cincisprezece ani, de când vin cu pepeni în Sudului, nu am pățit ca anul acesta: să fim dați afară de pe terenul pe care l-am plătit. Pepenii aceștia sunt cultivați de noi, de ce nu avem voie să îi vindem?”, a povestit cu tristețe Maria Bugă.

La câțiva pași mai încolo, tot pe platoul de lângă hala Pieței Sudului, un alt producător, Valeria Enache, se plânge că i se oferă 30 de bani pe kilogramul de pepene ca să părăsească spațiul închirirat.

„Noi nu am plătit șpagă nici un leu și nici nu o să plătim. Suntem producători legali, avem spațiul închiriat legal și contractul se va derula așa cum este scris. Vineri și sâmbătă au venit polițiștii locali să ne gonească.

Au spus să nu mai descărcăm marfa că vin cu mascații și ne fac praf pepenii. Vor să ne gonească pe noi și să aducă oamenii Clanului Sportivilor. Nu plecăm până nu se termină contractul, să vedem, ce vor face?”, a declarat Valeria Enache.

Femeile au acte în regulă, dar de câteva zile, trei bărbați îmbrăcați în uniforme de polițiști locali, dar fără niciun fel de ecuson sau semn de identificare, și unul civil care se recomandă, verbal, de la primărie, vin și fac presiuni asupra celor două comerciante.

Întâmplător, la scandalul de sâmbătă dimineața a asistat și Milu Păun, reprezentant al Societății Internaționale a Drepturilor Omului.

„Am văzut că cei patru bărbați i-au cerut femeii (Maria Bugă) să plece, aceasta le-a arătat că are documentele în regulă, dar ei au amenințat-o.

Atunci am intervenit, m-am legitimat și am solicitat să se legitimeze și ei. Mi-a cerut să plec imediat, am insistat să se legitimeze și atunci au plecat”, a explicat Milu Păun.

Loading...