CÂND a spus că e din ROMÂNIA toată sala de la Britanici au talent A RÂS DE EL Sa fie din cauza ca e Roman ?. CÂTEVA SECUNDE MAI TÂRZIU TOȚI S-AU APLECAT IN FATA LUI SI L-AU APLAUDAT.

Talentul reprezinta o atitudine, o inclinatie spre un anumit domeniu, o capacitate deosebita care favorizeaza o activitate creatoare.

Valorificarea unui talent presupune un character puternic, dorinta de a reusi, efort ,sacrificiu si dezvoltarea acestui talent spre o directive constructiva.

Loading...

Conform afirmatiei lui B.P.Hasdeu, “In lume talentul nu inseamna nimic fara caracter”, talentul fiind deci in stransa relatie cu caracterul.

In primul rand, un talent poate fi valorificat in scopuri imorale, egoiste, astfel incat nu contribuie la evolutia fiintei umane si a mediului in care traieste.

Astfel, cultivarea unui talent se realizeaza numai in cazul unui caracter moral, cinstit, format pentru bine.

In al doilea rand, un talent descoperit tarziu sau nevalorificat la timp se poate pierde sau transforma in opusul lui.

Un bun exemplu este personajul Ion din romanul cu acelasi nume ,scris de Rebreanu.

Acest personaj se remarca in copilarie prin perspicacitate si inteligenta, fiind un elev silitor, dar care a devenit mai tarziu un om cu o gandire cinica, folosindu-si inteligenta in scopuri si actiuni nefaste.

In concluzie, omul isi poate pierde talentul cu care a fost inzestrat daca nu are un caracter care sa ii permita dezvoltarea si valorificarea acelui talent in scop constructiv.

Loading...